Jak vybrat a namíchat tu správnou barvu?

Chcete přesně sladěný odstín barvy s originální barvou na vašem vozidle? Pak je tento článek pro vás ten pravý. Dozvíte se jak nám nejlépe sdělit barevný odstín a jakým způsobem pro Vás barvu připravujeme.

Karel Čech
Karel Čech

Pro skvělou opravu je nejdůležitější vybrat ten správný odstín. V tomo článku se dozvíte, jak zjistit konkrétní odstín barvy vašeho auta, jak nám tuto informaci předat. A jak potom my pokračujeme v přípravě vaší barvy. Důležité je se rozhodovat podle velikosti poškození na autě. Pokud je poškození velké, budete potřebovat stříkat část, nebo celý díl. V tom případě je potřeba vybrat přesný odstín. Pokud jde jen o drobný detail, nebo naopak stříkáte celý vůz, takzvaný celolak, stačí vám odstín přibližný.

1. Přesný odstín

Pokud plánujete opravu pouze části vozu je opravdu důležité vybrat a namíchat ten správný odstín. Jedna barva může mít statisíce odstínů. Musíte myslet na to, že časem se barva na vašem vozidle mění vlivem slunečního záření a povětrnostních podmínek. Ideální je tedy odmontovat díl vašeho vozu a zaslat nám ho poštou na prodejnu. Vhodným dílem je například víčko od nádrže. POZOR! odmontovaný díl nesmí být z plastu.  Pokud bydlíte v blízkosti naší prodejny, zastavte se u nás s poškozeným vozem.

Namíchání barvy

Jakmile k nám dorazí díl vašeho vozu. Podle náročnosti odstínu barvu naměříme fotospektrometrem nebo dohledáme pomocí naší databáze karet. Zvolený odstín pak díky systému Mixit Cloud namícháme v množství, které potřebujete do spreje. V případě stříkání lakovací pistolí mícháme autolaky také do kelímků nebo plechovek, ty bohužel neposíláme komeční dopravou a je nutné si je vyzvednou na prodejně.

2. řibližný odstín pro menší opravy nebo kompletní renovace

Pokud chcete opravit jen drobný škrábanec, nebo se naopak chystáte na kompletní renovaci laku, je pro vás tato cesta nejsnazší. Stačí vám znát značku vozu, jeho model a rok výroby a dle našeho praktického návodu naleznete štítek s kódem barvy od výrobce. Ten je umístěn na většině vozidel. Z něho vyčtete kód barvy, nebo nám rovnou můžete zaslat fotku štítku a je hotovo.

Vítáme také osobní návštěvu našeho míchacího centra s vozem, pro který chcete barvu namíchat.

Jak funguje měření fotospektrometrem a následné míchání barvy